Дати: 07.04.18г. – 09.04.18г.

Цена 175 лв.

Product Description

ВЕЛИКДЕН В ОХРИД – МАКЕДОНИЯ 2018 г.

Първи ден :

Отпътуване 6.00 часа от Руски паметник гр. София, 6.30 часа – от Автогара Перник по маршрут : Перник – Кюстендил – ГКПП Гюешево – Крива Паланка – Скопие – Охрид. Около 13.00 часа пристигане в Охрид и настаняване в хотел. Свободно време . В 15,00 ч. отпътуване от хотела към центъра на града. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод в град Охрид – обявен от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство. Запознаване с неговите забележителности : Самуиловата крепост, църквите Св.София, Св.Климент и Св.Панталеймон, Св.Йоан Канео, Св.Богородица и редица други. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. По желание посещение на Великдеска литургия. Нощувка.

Втори ден:

Закуска. 9.00 часа – отпътуване за манастира „ Св. Наум” и запознаване с неговото възникване, история и архитектура с местен екскурзовод. От манастирския двор се отваря невероятна панорамна гледка към цялото Охридско езеро. Възможност за обяд. След обяд посещение на Билянини извори – легендарно и изключително красиво място, свързано с романтични и митични предания. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря с жива музика. Нощувка.

Трети ден :

Закуска.  Отпътуване за Скопие. Около обяд пристигане в Скопие – столицата на Македония. Панорамна обиколка на града с автобуса, пешеходна разходка с екскурзовод и запознаване със забележителностите на града : черквата „Св. Климент Охридски „ Скопското кале, православната църква „Св.Спас”, гроба на Гоце Делчев, разположен в двора на църквата, Старата чаршия, Каменния мост. Свободно време за обяд. След обяд отпътуване за България.

 

Цената включва:

транспорт с лицензиран автобус
пешеходна обиколка на Охрид с местен екскурзовод
екскурзия до манастира „Св.Наум” с местен екскурзовод
2 нощувки със закуски в хотел 3*
1 обикновена вечеря
1 вечеря с жива музика в ресторанта на хотела
застраховка
екскурзовод

Цената не включва :

входните такси за посещаваните обекти – 10 лева.
разходи от личен характер
доплащане на застраховка от туристи над 65 г. – 5,00 лв.
доплащане на застраховка от туристи над 70 г. – 10,00 лв.

Отстъпки:великден

– Дете от 2 г. до 12 г., настанено с двама възрастни в стая – 10 % отстъпка от пакетната цена .

Доплащания:

– Доплащане за единична стая 80 лв.

Забележки:

Минимален брой участници за провеждане на екскурзията : 40 туриста .
Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия /те родител / и – оригинал и копие,
Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания – няма
Срок за уведомяване при недостиг на броя на туристите – 7 дни преди датата на отпътуване .

*Туриста има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.